Katthjälpen

En blogg om det vardagliga livet för katterna hos Katthjälpen.

Tusseklapp

Publicerad 2013-04-30 20:30:39 i Allmänt,

Hejsan alla kattvänner!
 
*Då var det Valborgsmässoafton igen och det känns som om det nyss var jul. Månaderna bara springer iväg och själv står man där som ett fån och tittar på. Men strunt i det. Jag hade ju en sak till från igår att visa. Det är egentligen ingen nyhet då en liknande grej har lagts upp på vår Facebook-sida, men jag tycker att det är så stort att det inte kan visas för många saker. Alltså, det här hände igår.
 
 
*Det är nästan hög tid att halvera pysens namn till enbart Tusse. Eller byta ut fräs mot gos eller kel. Denna påg har alltså gått från en otroligt skygg och rädd katt till... ja ni ser ju själva. En otroligt tillgiven och kelig kise. WOW!
 
*Här min första bild av Mysen och Tussefräs. Inte så att man gick fram och klappade dem då.
 
Mysen och Tussefräs trycker sig allra längst in i ett hörn.

*Ha nu en trevlig Valborg allihopa. Själv ska jag låta mig däckas av förkylningen som slog till med full kraft idag. Mjau!
 
/Marie

Dagen efter

Publicerad 2013-04-29 17:55:55 i Allmänt,

Hej kattvänner!
 
*Då var det en vanlig måndag på katthemmet och det är ovanligt lugnt. Det var dagen efter. Verkligen dagen efter. Gårdagens öppna hus verkar ha tagit ut sin rätt hos många av gullen. Det var slöa katter överallt med den ena liggstilen efter den andra.
 
Ja, tröttare än såhär ser han aldrig ut den lille Rackartuss.

Tindra vilade huvudet på hyllans kant.
 
Tussefräs (utan fräs) höll koll på handdukarna.
 

Bella såg ut att kunna slockna när som helst.
 
Baloo kan verkligen det där med lazy style.
 
Skönast stil av alla hade dock Daisy. 

/Marie

Hus med öppna spjäll

Publicerad 2013-04-28 20:26:53 i Allmänt,

Hej kattvänner!
 
*Ja, idag var det då äntligen dags att hålla portarna öppna och visa upp katthemmet för allmänheten. Katterna var nyborstade (iallafall Alba) och nog verkade de förstå att något var på gång. Lite ssmåstirriga var de medans vi tvåfotingar (som var ovanligt många idag ju) sprang hit och dit med bord och kaffetermosar och myntamöss. I en soffa satt Manja och Stjärna och solade sig.
 
Båda kisar sött med ögonen.

*Även Baloo och Daisy laddade rejält på ovanvåningen.
 
Baloo och Daisy.

*Klockan tolv började besökarna strömma in och det blev ett välbesökt öppet hus. De möttes först av infobord och försäljning.
 
Två glada tjejer med ett digert utbud av smycken, kort och myntaleksaker framför sig.

*Kaffeserveringen hade fullt upp med törstiga besökare.
 
 
*Själv satt jag och sålde lotter och det här kunde man vinna.
 
Den röda väskan längst till höger är en transportbur/väska från Royal Canin.

*På ena sidan av mig satt Alba och lät sig beundras av besökarna.
 
-Jo, det är nog så. Jag är sötast!

*På andra sidan låg Minna upp på sin hylla och i klösen låg hennes tös och tog det lugnt.
 
Minna.
 
Manja.

*Vem tror ni att detta är?
 
Katt inkognito.
 
*En annan som tycker om att gömma sig är Viola. Hon är ju dock lätt att hitta då man vet var hon brukar gömma sig. 
 
 
*En som var populär bland besökarna var lilla Tindra trots att den lilla fröken låg och gömde sig. Men när det lugnat ner sig lite var hon framme igen.
 
Lilla Tindra.

*Det blev några gratulationskort över från försäljningen och de kommer så småningom att vara till salu i vår shop på hemsidan.
 
*Stackars lilla Stjärna var helt slut i rutan när folket hade åkt hem.
 
 
*Vi och katterna tackar så hemskt mycket för att ni ville komma och hoppas att vi ses igen. Det tycker iallafall Rackartuss och Mysen.
 
Den lille rackarungen och myspysen.

/Marie

Fnatt-Esther och Trots-Tusse

Publicerad 2013-04-22 16:33:50 i Allmänt,

Hejsan!
 
*Äntligen måndag igen och dags för mig att åka till katthemmet. Åkte dock ifrån huvudet mitt, glömde hur mycket som helst av det som jag brukar ta med mig bl a mobilen. Så några dagsfärska bilder på katterna blir det tyvärr inte idag, några gamla får det bli istället. Men desto mer kan jag berätta om vad som hände idag. På nedervåningen firade misarna internationella kräkdagen då det var hårboll på hårboll som kom upp. Ibland bara synkar alla varandra, men katter kan ju även bli äcklade av vad de ser i sin omgivning.
 
*Spenderade min paus inne hos Tuss och tog fram mitt "virke". Lilla kattstumpan var väldigt fokuserad på mitt nystan och efter en stund var hon nere och lekte med det. Lilla Alba i buren bredvid satt med stora ögon och tittade på. Tänk om hon hade kunnat vandra genom gallret och fått vara med!
 
Tuss.
 
*På ovanvåningen var Esther helt makalöst galen. Hon hade helfnatt och for runt mellan både två- och fyrfotingar. En sak önskar jag att jag hade fått på film för hon tog sats mot en liten boll som låg på golvet. Men hon gjorde något fel i sina beräkningar och lyckades gränsla bollen och passera utan att en nudda den. Det såg väldigt dumt ut. Men ack så kär hon är. Knorrande jamningar som är så charmigt och söt är hon också.
 
'
Esther.

*Inne hos Viola & Co var det ungefär som vanligt med den lilla justeringen att Viola var ovanligt framåt idag. Hon är ju annars den som jag uppfattar som skyggast men idag låg hon längst fram, längst upp och gick längst ut när dörren var öppen. Det är inte dåligt för en dam som stirrade i sönder en för bara tre månader sedan.
 
*Drog omkring det läskiga monstret med den smala och långa svansen inne hos katterna. Började med att städa inne hon ungarna (fast nu är det bara Tindra som är unge per definition, men ändå) och alla försvann åt alla håll när monstret drog frustande fram. När jag var klar skulle jag "bara" få in alla i rummet igen och det var inga problem tills jag kom till Tussefräs. Denna kelgris som strök sig mot mina ben medan jag diskade hade inga som helst planer på att komma tillbaka in i rummet. Det var bort till Saga eller nerför trappan bredvid, och så höll vi på att ränna ett tag tills jag kallade på förstärkning men inte ens med två människor gick det att få in denna katt. Så han fick ligga längst nere i trappa medan jag stack och virkade hos Tuss. Till slut hade han fattat galoppen och gick in i rätt rum. 
 
*Slutligen får jag inte glömma att tacka så hemskt mycket för alla som lämnade skrammel (och "ljudisolering") i våra bössor i helgen som gick. Vi var några stycken som stod utanför entrén till Stadionmässan där Sydkatten arrangerade kattutställning. Kalasväder gjorde att det var gott om folk i rörelse och vi skramlade in en jättefin summa. Vi fångade även in en katt men den var inte hemlös så den fick vi släppa tillbaka.
 
Dreamies-katten bjöd på bus, spex, kramar, high-fives och kattgodis.

/Marie

Flyttmummel

Publicerad 2013-04-16 09:16:00 i Allmänt,

Hej alla kattvänner.
 
*Jag har tidigare mumlat lite om att vi ska flytta in i nya lokaler. Det kommer att innebära en tids förhöjda utgifter för Katthjälpen och vi skulle vara oerhört tacksamma om ni vill sponsra vår flytt. Klicka på bilden (med den förträffligt finurliga Mysen) och se hur du kan hjälpa till. 
 
 
/Marie

En brasklapp

Publicerad 2013-04-16 09:09:00 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Sticker inom med en brasklapp om helgens evenemang. Sydkatten anordnar kattutställning på Stadionmässan i Malmö den 20-21 april och vi på Katthjälpen kommer att finnas på plats utanför bygget. Så kom gärna och hälsa på oss, lägg en slant (eller för all del en sedel) i våra bössor eller få info om vår verksamhet. Tillsammans verkar vi för att ge alla katter ett kärleksfullt hem.
 
/Marie

Dumma dörr!

Publicerad 2013-04-15 21:15:00 i Allmänt,

Hej kattvänner!
 
*Det blir en del inlägg ikväll. Men det är väl kul med kvantitet ibland, iallafall lite mer överskådligt än om jag hade tryckt ihop allt i ett inlägg. Så här kommer ett tredje inlägg om dagens dag på katthemmet.
 
*Jag spenderade en stor del av dagen på ovanvåningen. Vi är oftast två stycken under passen och delar då upp arbetet mellan oss. Idag tömde jag lådor och fyllde på mat åt missarna på ovanvåningen och det var som vanligt fullt ös på ungarna. Rackartuss och Tusse-Fräs vill så ooootroligt gärna in till Saga i rummet rakt över. De verkligen försökte och försökte och försökte forcera dörren in till henne.
 
Lille "Fräsen" trycker nosen mot dörren.
 
Rackartuss försöker lirka med ena tassen. 

*Rackartuss är en otroligt klipsk kille som tidigare lyckades lyfta på haspen in till Saga & co. Nu har han dock mött sin överman i form av en karbinhake. På andra sidan dörren satt Saga och lockade.
 
 
*Sedan satte sig även Esther sig vid dörren och försökte lirka upp den.
 
-Ååh, dumma dörr. Det är ju nästan att det går!

*Titta noga på bilden ovanför. Ser ni vem som sitter bakom Rackartuss som är närmast dörren? Jo, men det är ju Mysen som vågat sig ut i hallen. 
 
Fullt fokus på mig så att jag inte får för mig att göra något bus mot 
honom.
 
/Marie

Beslutsångest bland kisarna

Publicerad 2013-04-15 21:01:24 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Ibland kan man känna på sig att det står någon bakom en och stirrar på en. Det hände mig idag när jag satt och virkade inne hos Bella och mycket riktigt satt det någon bakom mig och betraktade mig.
 
Lilla söta Minna satt och ville något väldigt mycket.

*Både hon och dottern Manja var uppenbarligen lite hungriga och ville in i sin bur. Sedan ville de såklart genast ut igen. Och så in. Och så ut. Någon som känner igen sig? ;)
 
-Hmm, ska jag ut eller ska jag vara kvar här? Undrar Manja.
 
Ojojoj, så svårt det är att bestämma sig, tycker Minna och Manja.
 
*De är ena riktiga linslusar dessa två damer. 
 
Minna.
 
Manja.

*Nyfiken på våra katter? Gör då gärna ett besök på vår hemsida
 
/Marie

Garnterapi med Bella

Publicerad 2013-04-15 18:13:00 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Då var det äntligen måndag igen och dags för en ny uppdatering av bloggen. Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg, det har iallafall jag. Bestämde mig för att säkerhetskopiera alla mina bilder på katterna på katthemmet och passade samtidigt på att sortera dem efter katternas namn och inte efter datum som jag annars gör. Ville på så sätt ta reda på vem jag har flest bilder på. Gissade först på Baloo eller Mysen, men det var tämligen ohotat Tindra som var mest förevigad bland gullen. 98 bilder utan dagens bilder inräknat, brorsan Dante som flyttat kommer inte närmre än 88 bilder. 
 
*Den som jag fotat allra minst av dem som är kvar på katthemmet är Bella och det är kanske inte så konstigt då det är en högst hemlig dam, men ack så söt. Hon har en så vacker siluett i ansiktet som ju tyvärr är en utmaning att få med på bild. Gjorde ett försök att locka ut henne med mitt magiska garnnystan.
 
Lilla hemliga fröken satt hellre och tryckte i sin klös.

*Så det fanns inget annat att göra än att gå fram till henne för att få en bild.
 
Lilla hemliga fröken löken.
 
Bella in the dark.

*Hon har lång väg kvar men är väldigt nyfiken av sig. När vi pysslar med disk av matskålar så är de inte alls ovanligt att hon är framme hos oss vid vasken och tittar undrande på oss. Klappa henne har jag aldrig gjort, men jag ger mig inte. Lite mer garnterapi från min sida så.
 
/Marie

Manettest

Publicerad 2013-04-10 13:52:00 i Allmänt,

Hejsan alla kattvänner!
 
*Det hände ju mer i måndags på mitt pass på katthemmet. Jag hade med mig en av mina hemmagjorda myntamaneter för att testa den på katterna och se om den gick hem hos dem. Först ut var Tea, Azalea och Viola där Tea tog täten med en otroligt nyfiken Viola hack i häl.
 
 
*I rummet bredvid bor Baloo, Daisy, Saga och Esther, familjen Mys brukar jag kalla dem för det ligger jämt minst en uppe i klösträdet och sover. Ibland ligger alla fyra där. När jag kastade in maneten så var det något oväntat Baloo som kollade läget först för att sedan lämna över till Esther. 
 
 
*Till sist kollade jag läget inne hos kattungarna och Rackartuss tog för sig direkt och gav dem andra inte en chans att komma åt den. Han såg ut att nästan vilja äta upp den så underbar den var.
 
 
*Dessa maneter kommer att finnas att köpa på vårt öppna hus den 28 april. Mer info om det hittar ni på vår facebooksida!
 
/Marie

Jakt i fönsterkarmen

Publicerad 2013-04-10 09:06:23 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Det var Dantes sista dag på katthjälpen igår då han har fått flytta till ett alldeles eget hem. Vi önskar honom all lycka och gratulerar hans adoptanter till en riktig lekfull kelgris. Jag passade på att kela lite extra med honom under mitt pass. Han och syrran Tindra låg på helspänn uppe i sin klös när jag kom in.
 
Fullt fokus och med varsitt framben hängades över kanten.

*Inte släppte det på detta fokus när jag kom närmre heller.
 
Någonting var betydligt mer spännande än myntamaneten som ligger
bakom dem.
 
 
-ÅH! Om jag bara hade haft längre framben!

*Vad var det som de försökte få tag på i fönsterkarmen? Svaret får ni i klippet här.
 
 
*På hyllan i samma rum låg Mysen och Rackartuss.

 
*Numera är det inte alls samma helspända blick hos Mysen och ena framtasse är framme istället för under honom. Ingen jätteförberedelse att fly här inte. 
 
Vilken gullig blick!
 
*Kan ta och jämföra med en bild från tidigt i januari. En helt annan hållning och blick.
 
Så rädd, så rädd han var.

*De där två kan för all del vara svåra att skilja på, Rackartuss och Mysen. Jag har ännu lyckats kela med den ena och vara försiktig med den andra men andra som jobbar på katthemmet har fått sig en fräsig överraskning när de trott att Mysen var Rackartuss. Men visst är de lika varandra. Här kan det vara svårt att se vems kropp som är vems.
 
 
*Det var allt från kattungarna. Besök gärna vår hemsida och se hur du kan hjälpa till att hjälpa katterna.
 
/Marie

Solbadande katter

Publicerad 2013-04-08 22:13:00 i Allmänt,

*Det var ena solbadande katter som mötte en på katthemmet idag. Stjärna och Manja intog bästa platsen direkt och värmde sig.
 
Stjärna.
 
Manja.

*Dessa två damer kommer väldigt bra överrens. De ligger ofta tillsammans i en korg ute i rummet och idag var de väldigt kärvänliga mot varandra.
 
 
 
*Idag gick det alldeles utmärkt att klappa dessa två damer. Ibland kan man behöva pensla först. Då använder vi en pensel med långt skaft och klappar katterna med, men dag gick det bra direkt utan pensel.
 
*Manjas mamma Minna (vilken allitteration!) höll låg profil. Eller kanske var det lådprofil? 
 
Minna.

/Marie

Möte med sömndruckna ungar

Publicerad 2013-04-07 21:58:38 i Allmänt,

*Var inom katthemmet idag då det var möte inför öppet hus och flytt. Mycket ska hinnas med och många arbetsuppgifter ska fördelas. Katterna var på alerten och Saga jagade både mamma och bror när hon fick chansen. Esther låg hela tiden uppe på ett av skåpen och höll koll på cirkusen på golvet. 
 
*Inne hos kattungarna var det middagslur som gällde. Alla låg här och var och sov middag när jag klev in. 
 
Tindra lät sig klappas en lång stund.

Dante tittar lite frågande på mig.

*Mysen låg som vanligt längst uppe i hyllan ute i rummet och det tyckte även Rackartuss var en bra plats att sova middag på. Att klappa honom är inte svårt och när jag ändå klappade honom så lät jag handen glida över mot Mysen. Han bara tittade lite slött på mig som om han sa "jaha, du klappar mig igen du". Som en indikation på att han hade registrerat det. 
 
Mysen uppe på hyllan.

*Imorgon är det vanligt måndagspass för mig och då blir det ett mer ingående inlägg om en eller flera katter. Vilka det blir får ni se imorgon. 
 
/Marie
 

Bläckfisk eller manet?

Publicerad 2013-04-03 22:23:19 i Allmänt,

Vi ska ju ha öppet hus på Katthjälpen. Den 28 april slår vi upp portarna och ni ges möjlighet att bekanta er med vår verksamhet och framför allt katterna. Det blir bland annat försäljning av diverse prylar som kan vara till glädje för kattälskare. Och framför allt katterna. Själv pysslade jag fram lite kattleksaker idag och tanken var först att det skulle bli en bläckfisk, men frågan är om det inte blev en manet... Vad tycker ni?
 
Fylld med oemotståndlig kattmynta.
 
/Marie

Rackartyg med Rackartuss

Publicerad 2013-04-01 20:51:00 i Allmänt,

Det var full rulle inne hos kattungarna idag. Ja, det är för all del alltid livligt i den delen av katthemmet. Idag var det Rackartuss som stod för största delen av buset. 
 
Den lille busen tyckte det var en jättebra idé att klättra uppför dörren.
Knivigare var det att ta sig ner igen...
 
 
 
*Mysen är en mysig påg som gjort en rejäl resa sedan jag började på Katthjälpen. Den första månaden såg jag honom inte alls, det enda som skvallrade om hans existens var en skylt på buren. Någonstans därinne fanns en katt som hette Mysen. Kattungarnas rum är ju uppdelat i två delar där Mysen och hans bror Tusse-Fräs bodde i den inre delen och de yngsta kattungarna i den yttre. Nu har man bytt plats på dem så att Mysen och Tusse-Fräs bor ytterst och det har fått konsekvenser för dessa två herrar. Tusse-Fräs sitter alltid ute vid dörren när man kommer på morgonen och hälsar god morgon med sitt fantastiskt söta jamande. Mysen ligger ofta uppe i hyllan som ni ser på föregående klipp och håller koll på vad vi tvåfotingar gör. Förra veckan kunde jag klappa honom en lång stund och idag gjorde jag ytterligare ett försök.
 
 
*Tog med lite extragott godis med tonfisk och inte ens Mysen kunde stå emot denna delikatess.
 
 
*Fantastisk miniatyrbild förresten!
 
*Vill ni veta mer om Katthjälpen? Vår hemsida hittar ni här!
 
/Marie

Nystad nystart

Publicerad 2013-04-01 18:01:00 i Allmänt,

*Ja, men då kör vi en nystart med blogg på Katthjälpen. Marie var namnet och jag tänkte skriva om vad som händer på katthemmet på måndagar då jag är där och jobbar. Därför blir det oftast ett inlägg i veckan. Jag bjuder både på små reportage i skriftlig form men även korta videoklipp med sötnosarna. Man kan inte få för mycket katt tycker jag. 

*Idag hade jag stort fokus på de tre damerna Tea, Azalea och Viola. Väldigt skygga, men samtidigt otroligt nyfikna och framför allt lekfulla är de. 

Tea, Azalea och Viola uppifrån räknat.

*Satte mig på golvet med min virkning och flickorna var inte sena med att kolla läget med nystanet. Först ut var Tea.
 
Vad är det som ligger där?
 
Den luktar intressant.
 
*Azalea låg uppe i klösen och tittade på.
 

*Sedan anslöt även hon sig till Teas lek.
 
 
 
*Som ni ser är Tea väldigt nära mig när hon leker. Hon var så nyfiken på mina händer ett tag när jag virkade att hon var tvungen att nosa på dem. Detta utan att jag sträckte ut händerna mot henne. Hon har utvecklat sin sociala förmåga något enormt. 
 
*En annan som utvecklas sakta men säkrt är Viola. När jag började som volontär i december förra året var det alltid en mördarblick som man fick av den lilla fröken. Och inte släppte hon en med blicken någon gång, inte ens om man hade in en leksak. Hon stirrade stint på mig så att jag inte skulle få för mig att göra något dumt. Nu är det en helt annan blick hos henne. Hon är för all del fortfarande på sin vakt men man känner sig inte lika genomborrad av hennes blick.
 
Viola i sin favoritkorg.

*Hon kunde sedan inte hon heller stå emot garnnystanets magi och lade sig i klösträdet för att beskåda sina systrars lek.
 
 
/Marie

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela