Katthjälpen

En blogg om det vardagliga livet för katterna hos Katthjälpen.

Stackars Mysen

Publicerad 2013-06-24 22:16:19 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Idag var det en betydligt "vanligare" måndag på katthemmet. Grejerna hamnar allt oftare på sina rätta platser och katterna har kommit över den värsta chocken sedan flytten. Vissa verkar till och med trivas bättre här än på förra hemmet. Baloo är en som lever ut lite mer och äter bättre.
 
Fast myste järnet gjorde han visserligen även förut. 

*Mamma Daisy visade var den bästa fönsterplatsen är. 
 
Det är många fåglar att hålla reda på där utanför fönstret.

*Minna och Manja har också börjat visa sig lite mer, framför allt Manja som bjöd på dagens synvilla.
 
Ja, hörni gott folk. Tror ni att det är min svans eller inte?

*Ställets gulleplutt Tusse-mys var som en tappad boa. Tappad för att han var längs benen hela tiden och kelade, jag höll på att skicka iväg honom några gånger med en bredsida. Han har kommit till ro och gillar att mysa ihop med brorsan Mysen.
 
Tusse-mys och Mysen.
 
*Sen vet jag inte om Mysen uppskattade brorsans närvaro helt och hållet.
 
 
 
*Tindra visade prov på avancerad sovstil och gjorde så även idag.
 
 
*I veckan kommer nya katter in till hemmet och därför ska bästisarna Tuss och Alba få flytta ihop till en bur och det har de inte alls något emot. De hälsar jämt påå hos varandra och och trivs i varandras sällskap.
 
Alba.
 
Tuss.

*Damerna Viola och Tea fick gå själva runt i lokalen för att kolla in alla vinklar och vrår medan vi tvåfotingar åt lunch. Och vinklar och vrår hittade Tea för när vi skulle ha in dem igen så gick det inte alls att hitta henne. Gick igenom alla ställen säkert fem gånger innan jag hittade stället som jag uppenbarligen inte gått igenom och det var bakom alla kattsandskartongerna. Där bakom for det fram ett grått streck som försvann in hos Viola. Sedan låg det en lagom utslagen Tea i klösträdet.
 
Det skakar vi tass på va?

/Marie
 

Av det gamla återstår inget

Publicerad 2013-06-24 21:48:05 i Allmänt,

Hej alla kattvänner.
 
*Nu är det inte mycket till katthem på det förra stället. Igår revs de sista burarna ner, sågades itu och slängdes på tippen. Kändes lite vemodigt men skönt ändå, nu kunde man se all skit som de stackars katterna fått bo i. 
 
Alla burarna är nere och sågas itu för att få bättre plats på släpet.
 
 
 
*Uteburen revs även den ner. 
 
Genom fönstret kunde katterna komma ut i buren. Nu är det ut i det fria.
 
Bort med möget!

*Så nu återstår bara finstädningen så är vi helt kvitt med det stället. Det nya katthemmet har börjat bli hemtrevligt nu, men det kommer i nästa inlägg.
 
/Marie
 

Rundtur hos missarna

Publicerad 2013-06-19 18:05:16 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Nu är jag färdig med ännu ett klipp och här kommer en rundtur på det nya katthemmet. Mycket nöje!
 
 
/Marie

En katt som säger hej

Publicerad 2013-06-19 16:09:40 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Det var ett synnerligen speciellt pass på katthemmet i måndags, det var ett helt nytt katthem ju. Och inget låg där det skulle såklart. Katterna låg för all del där de skulle. 
 
Viola låg som vanligt i sin korg.
 
Rackartuss hade hittat en hörna. 
 
Tindra låg uppe i klösen och hade det kalasbra.
 
Sen vände hon på sig lite. Lite.

*Det som inte låg där det skulle var framför allt handdukarna. Katterna jamade om att deras magar var de tommaste i kommunen och där stod jag med ett gäng nydiskade och lika blöta matskålar som inte gick att fylla sålänge de var blöta. Till slut hittade jag EN handduk. Under diskstället. Det var tur för det var ett väldans liv i burarna, kanske mest hos den här damen, Stjärna. Hon gormade hela förmiddagen, både före och efter maten. Här låter det som om hon säger "hej" till oss.
 
 
*En stund senare hörde man fortfarande ljud från hennes bur, men då var det något helt annat.
 
 
*Tuss var verkligen i farten och tjuvtittade lite på oss.
 
 
*Henne hade jag aldrig klappat förrän igår och då gick det så väldans bra.
 
 
*När det nu var så svårt att få katterna att gå in i transportburarna i lördags var det lite smått förvånande för mig att många sökte trygghet i just transportburarna. 
 
Saga.
 
Baloo och Esther.

*Någon kollade läget i sin klös.
 
Hohoooo!
 
Jamen det var ju lilla Bella.

*Det var det för den här gången. Besök gärna vår hemsida som du hittar här. Just nu söker vi med ljus och lykta efter nya jourhem. 
 
/Marie

Den stora flytten

Publicerad 2013-06-15 19:43:00 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Idag var det då äntligen dags för det stora flyttlasset. Vissa katter låg "färdiga" i sina transportburar så det bara var att stänga luckan medan andra krävde lite mer jobb. Två små ängsliga stackare fick vi till och med lämna kvar och så får vi göra ett nytt försök imorgon. 
 
*På nedervåningen var det lite av lugnet före stormen. Tiara var i uteburen och myste i solen.
 
Man fick ju passa på. Uteburen följer ju inte med till det nya hemmet.

*Därinne var Bella väldigt nyfiken på vad jag höll på med.
 
 
Söta, söta ögon har hon!
 
*Sedan blev det dags för mig att köra några katter och den första rundan hade jag bröderna Tusse-mys och Mysen. Det var lugnt och harmoniskt i bilen till en början, sedan satte Tusse igång med en rejäl aria som räckte ända tills vi kom fram. Annars var det inga större komplikationer under transporterna. Här är alla "ungarna" framme och letat upp några gömställen i sitt nya hem.
 
Tusse-mys.
 
Tindra, Rackartuss och Mysen.

*Vår taktik att få in katterna i burarna var att locka in dem med mat. Det fungerade väldigt bra på många och efter någon timme hade vi bara fyra katter kvar att fånga in. Det var bland annat den damen och hennes bror.
 
Njaaaa, jag har nog genomskådat er här tycks Saga säga. Bakom
henne syns Baloo.

*Så vi fick helt enkelt ta till med lite kärleksfullt våld och gripa tag i dem och lyfta ner i burarna. Det var i sin tur inga problem och såhär fint satt lilla Saga i sin transport.
 
Jag ska ha MYCKET tonfisk efter det här!!
 
*Något värre var det med de två damerna Tea och Viola. De hade givetvis också genomskådat vår taktik med mat i buren och vägrade gå in.
 
Nej, inte hade hon några planer att göra som vi ville.

*Azalea blev adopterad häromdagen och det kan ha haft en viss nedstämmande effekt på de andra två som blev kvar. Viola låg hela tiden högst upp i hyllan och verkade inte vilja vara med på något alls. Tea försökte vi valla en stund men vi fick ge upp då hon blev så stressad lilla fröken. Så det var en tom bur på det nya hemmet.
 
Här ska Tea och Viola bo.

*Men i de andra burarna var det bebott. Bästisarna Alba och Tuss bor även här grannar med varann.
 
Före flytten.
 
 Alba.
 
På andra sidan nätet bor Tuss.

*Hann inte ta så många bilder på när katterna väl hade flyttat in men det kommer mer på måndag. Här kommer några bilder på det nya hemmet före flytten av katterna.
 
 
 
 
*Det var allt jag hade att bjuda på från dagens flytt. Imorgon ska det gamla hemmet städas ur och de materiella tingen såsom möbler och diverse prylar som behövs på det nya hemmet flyttas över. 
 
/Marie

Esther och garnet

Publicerad 2013-06-10 22:21:39 i Allmänt,

Hej kattvänner.
 
*Då var det mitt sista måndagspass på det gamla katthemmet idag. Nästa vecka kommer det att bli väldigt spännande att se hur det kommer att se ut. Jag har aldrig varit där så vi får se om jag hittar dit. 
 
*För katterna fortsätter dagarna som om inget hänt eller kommer hända. Matskålarna ställs i transportburarna visserligen men det är allt. Och så saknas det hyllor lite här och var men det drabbar bara oss tvåfotingar som får leta lite längre efter grejerna.
 
*Dagens tradiga bestyr tog slut väldigt fort så jag satte mig med mitt "virke" hos kisarna. Damerna Tea, Viola och Azalea var allt för traumatiserade av dammsugaren som jag dragit omkring på tidigare så de kom inte fram. Men det gjorde dock den här damen i rummet bredvid!
 
Busfröet Esther var i farten!
 
Man får försöka komma lite närmre.
 
 
 
Saga ville också vara med på ett hörn.
 
Sen fick Esther äntligen fatt i garnet.

*Jag ville egentligen inte att katterna skulle leka alltför mycket med garnet då det var kritvitt. Vill ju för all del att duken ska bli vit. Den kommer förresten att bestå av ett antal sådana hära.
 
 
*Nästa vecka kommer ni äntligen få se hur det nya hemmet ser ut. Jag tycker själv att det ska bli jättespännande!
 
/Marie

Nu har jag klappat en till!

Publicerad 2013-06-03 22:01:53 i Allmänt,

Hej alla kattvänner.
 
*Solsolig morgon och det tycker katterna är toppen. Bella var framme väldigt mycket så det blev en hel del bilder på henne idag.
 
Bella in the sun.

Söta lilla flickan.

*Vi brukar kalla henne för en liten mini-Stjärna och de är verkligen lika. Framför allt om de ligger likadant på samma ställe.
 
Bella.
 
Stjärna.
 
*Kommer ni ihåg vad jag skrev förra veckan om att klappa Viola? Kolla här!
 
 
*Jag var egentligen beredd på att hon skulle fräsa åt mig där ett tag men istället ryggade hon bara tillbaka. Den här kattflickan kommer att smälta för oss snart är jag helt säker på. 
 
*Nu är det inte många veckor kvar i de gamla lokalerna. Katterna passade på att vara i uteburen som inte kommer att följa med till nya hemmet.
 
Tuss ute i djungeln.
 
Tiara, Stjärnas rumpa och Bella.

*På ovanvåningen packade Tindra ihop sig.
 
 
*Här ser vi sen hur hon får gå in i transportburen för att äta. Vi ställer matskålarna där för att katterna ska vänjas vid att gå in så att flytten blir så stressfri som möjligt. 
 
Omnomnomnom.

/Marie

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela