Katthjälpen

En blogg om det vardagliga livet för katterna hos Katthjälpen.

Den stora flytten

Publicerad 2013-06-15 19:43:00 i Allmänt,

Hej alla kattvänner!
 
*Idag var det då äntligen dags för det stora flyttlasset. Vissa katter låg "färdiga" i sina transportburar så det bara var att stänga luckan medan andra krävde lite mer jobb. Två små ängsliga stackare fick vi till och med lämna kvar och så får vi göra ett nytt försök imorgon. 
 
*På nedervåningen var det lite av lugnet före stormen. Tiara var i uteburen och myste i solen.
 
Man fick ju passa på. Uteburen följer ju inte med till det nya hemmet.

*Därinne var Bella väldigt nyfiken på vad jag höll på med.
 
 
Söta, söta ögon har hon!
 
*Sedan blev det dags för mig att köra några katter och den första rundan hade jag bröderna Tusse-mys och Mysen. Det var lugnt och harmoniskt i bilen till en början, sedan satte Tusse igång med en rejäl aria som räckte ända tills vi kom fram. Annars var det inga större komplikationer under transporterna. Här är alla "ungarna" framme och letat upp några gömställen i sitt nya hem.
 
Tusse-mys.
 
Tindra, Rackartuss och Mysen.

*Vår taktik att få in katterna i burarna var att locka in dem med mat. Det fungerade väldigt bra på många och efter någon timme hade vi bara fyra katter kvar att fånga in. Det var bland annat den damen och hennes bror.
 
Njaaaa, jag har nog genomskådat er här tycks Saga säga. Bakom
henne syns Baloo.

*Så vi fick helt enkelt ta till med lite kärleksfullt våld och gripa tag i dem och lyfta ner i burarna. Det var i sin tur inga problem och såhär fint satt lilla Saga i sin transport.
 
Jag ska ha MYCKET tonfisk efter det här!!
 
*Något värre var det med de två damerna Tea och Viola. De hade givetvis också genomskådat vår taktik med mat i buren och vägrade gå in.
 
Nej, inte hade hon några planer att göra som vi ville.

*Azalea blev adopterad häromdagen och det kan ha haft en viss nedstämmande effekt på de andra två som blev kvar. Viola låg hela tiden högst upp i hyllan och verkade inte vilja vara med på något alls. Tea försökte vi valla en stund men vi fick ge upp då hon blev så stressad lilla fröken. Så det var en tom bur på det nya hemmet.
 
Här ska Tea och Viola bo.

*Men i de andra burarna var det bebott. Bästisarna Alba och Tuss bor även här grannar med varann.
 
Före flytten.
 
 Alba.
 
På andra sidan nätet bor Tuss.

*Hann inte ta så många bilder på när katterna väl hade flyttat in men det kommer mer på måndag. Här kommer några bilder på det nya hemmet före flytten av katterna.
 
 
 
 
*Det var allt jag hade att bjuda på från dagens flytt. Imorgon ska det gamla hemmet städas ur och de materiella tingen såsom möbler och diverse prylar som behövs på det nya hemmet flyttas över. 
 
/Marie

Kommentarer

Postat av: Kajsa

Publicerad 2013-06-15 22:31:38

Vilket dagsverke!
Inte dåligt att flytta det där mer eller mindre motsträviga gänget.
Lycka till på nya stället!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela